Skip to content

Андрій СУРЖОК

Жити без обмежень 

Таку мету мав перед собою Андрій, звернувшись по допомогу до фахівців Аксіс. Позамозкове утворення лобної ділянки спричиняло низку симптомів, що погіршували якість його життя, але пацієнт був переконаний: якщо боротися за своє здоров’я, все буде гаразд. І він мав рацію. 

У жовтні 2019 року до нас поступив пацієнт зі скаргами на головний біль, запаморочення, порушення уваги, концентрації, пам’яті, шум у вухах. Біль у шийному відділі хребта, що дошкуляв хворому, ще більше посилював головний біль. Після обстеження – КТ, МРТ, УЗД, у нього було діагностовано «позамозкове новоутворення правої лобної ділянки лобної кістки». Після цього пацієнта успішно прооперували, і він пройшов комплекс реабілітаційних заходів, які складалися з сенсорної інтеграції, дестабіліза- ційної терапії, Redcord терапії, DNS, DNS терапії. 

Андрій СУРЖОК, пацієнт Центру сучасної хірургії Spinexта Центру реабілітації хребта та суглобів  АКСІС:
Протягом тривалого часу мені допікали слабкість, запаморочення, шум у вухах та інші симптоми хвороби. Півроку тому, зробивши МРТ головного мозку, я дізнався, що причиною є доброякісне утворення в лобній ділянці, яке витончило черепну кістку. 

Моє здоров’я було під загрозою: будь-яка легка травма могла призвести до непередбачуваних наслідків. Тому, хоч хірургічне лікування мозку ризиковане, я вирішив довіритися фахівцям Spinex. Складну операцію проводив нейрохірург вищої категорії, кандидат медичних наук, член Європейської та Української асоціацій нейрохірургів – Костянтин Іванович ГОРБАТЮК. 

Мені видадили доброякісне утворення та частину черепної кістки з подальшою заміною на титанову пластину. Вже через добу провели перше заняття з реабілітації у Центрі реабілітації хребта та суглобів АКСІС. Спочатку були найпростіші вправи: я ловив м’ячик, виконував гімна- стичні вправи, стоячи на півкулі, а реабілітолог відстежував, наскільки добре мозок координує рухи. Поступово програма ускладнювалась. Уже за два місяці після операції я забув про неврологічні симптоми. Нині живу без жодних обмежень і без дискомфорту, почуваюся повноцінною людиною. Фахівці реабілітаційного центру АКСІС не тільки борються з наслідками хвороби, а й визначають причину захворювання пацієнта, вирішуючи проблему комплексно. Як вінничанин, я радий, що ця унікальна клініка працює в моєму місті. Велика подяка Галині Миколаївні ШПОРТКО та її команді: це висококваліфіковані спеціалісти, завдяки яким я переконався: маючи навіть серйозну проблему зі здоров’ям, не варто опускати руки. Професіоналізм лікарів і наполеглива праця пацієнта протягом реабілітації творять дива.

Шпортко Галина Миколаївна

Невролог, медичний директор філії 2/3

Зворотній зв'язок

    ЗАПИС НА ПРИЙОМ